Julie Ilona Balas

Julie, for mange kjent under aliaset Chiku har drevet blogg i mange år. Hun har gitt ut flere kokebøker og drives av å dele sin matglede med andre.

Julie Ilona Balas aka Chiku

Julie Ilona Balas aka Chiku

Julie Ilona Balas (25)

Aktuell med: blant annet bloggen juliesmatblogg.no, kokebøkene "Kjernesunt" og "Julies grønne kjøkken". Har drevet eget cateringselskap og jobber nå som community manager og innholdsprodusent.

Hva jobber du med?  Akkurat nå har jeg ett år engasjement i Redink hvor jeg jobber med community management og innholdsproduksjon for Coop. Lager oppskrifter, skriver artikler og passer på sosiale medier. Det er veldig spennende og lærerrikt, og faktisk min første "voksenjobb". I tillegg driver jeg juliesmatblogg.no, hvor jeg egentlig skriver mer om reiser enn om mat. Og så har jeg drevet et cateringfirma i et par år, men det la jeg ned ved årsskiftet. Litt vemodig, men også fint å avslutte et kapittel i livet mens det gikk bra. Jeg engasjerte to stykker fra gruppa til firmaet mitt! Woop! Ellers skriver jeg kokebøker og jobber en del sammen med fotograf Anne Valeur.

Hvorfor begynte du med nettopp dette? Jeg bare elsker mat, så det var helt sikkert at jeg måtte jobbe med noe innen mat. Men jeg kunne aldri vært kokk. Synes det er mer spennende med oppskriftsutvikling og alt rundt. Det at jeg nå får jobbe i Redink med hele prosessen fra idémylding, til oppskriftsutvikling og faktisk lage maten, skrive om den og så spre det i sosiale medier er veldig kult. Jeg har egentlig ikke alltid elsket mat, men de siste 7-8 årene har det vært både min største hobby og også levebrød. Jeg kan ikke leve av bloggen alene, så når jeg er ferdig i Redink blir det spennende å finne ut hva som skal skje videre. Foreløpig aner jeg ikke.

Hva engasjerer deg? Akkurat nå i jobben jeg gjør drives jeg av veldig konkrete resultater, men i min egen bedrift med bloggen og bokskrivingen drives jeg av andre ting. Da handler det mer om å bare ha det gøy og gjøre det man vil. Jeg blir engasjert og inspirert av å reise, og er skikkelig heldig som får reise på inspirasjonsturer hit og dit. Kom netopp hjem fra en matreise i Finland hvor jeg fikk så mye ny inspirasjon. Jeg drives vel av å dele min matglede med andre.

Hva er ditt hovedprosjekt akkurat nå? Mitt hovedprosjekt nå er å gjøre en dritbra jobb i Redink, så personlige prosjekter som blogg blir litt nedprioritert. Men jeg har to fine prosjekter på si, som jeg jobber med litt og litt der. Det ene prosjektet heter Søndagsmiddag med Julie og Maja, og da inviterer bloggkollega Maja Hattvang og jeg våre blogglesere på søndagsmiddag. Vi hadde første middag hjemme hos Maja, men neste middag er på et helt nytt sted i Oslo som er sååå fint.

Hva er din agenda? Akkurat nå for tiden er min agenda å spre matglede, både på jobb og privaten. Men jeg engasjerer meg også i Oslos uteliv. Jeg synes ikke det skjer så mye spennende, og mange steder blir tvunget til å legge ned. Man ender liksom opp med å gjøre det samme hver gang man går ut. Så det tenker Vilde Rolfsen (veldig flink kunstfotograf og venninne) og jeg å gjøre noe med. I juli arrangerer vi rave. Det blir stort og gøy. Det kommer mer informasjon på et internett nær deg etterhvert.

Hvem er din(e) største inspirasjonskilde(r)? Jeg blir så inspirert av vennene mine, og alt det bra de holder på med. For eksempel bloggkollega Maja Hattvang som har kanskje verdens beste estetiske sans, eller av Anne Valeur som jeg har jobbet en del med. Hun jobber som frilansfotograf og bare mestrer alle sjangere. Og av Vilde Rolfsen som studerer grafisk design, men lager så bra prosjekter i mange forskjellige medier. Og så Esra Røise da, som er en superdyktig illustratør og Mette Mortensen som nettopp har begynt å jobbe med mat. Hun lager dessuten dritfin keramikk. SÅ mange flere som helt sikkert burde nevnes, meeen de kan man lese om fremover i min nye bloggspalte rå damer.

Hva drømmer du om? Flere bra steder å spise, drikke og danse i favorittbyen min Oslo. Og at jeg får fortsette å jobbe med det jeg elsker for resten av livet. 

 

Magni Sørløkk